InterDocsBarcelona

Què és interDocsBarcelona?

InterDocsBarcelona és la secció sobre documental interactiu i transmèdia de DocsBarcelona. Un marc de trobada professional dedicat a la reflexió, comprensió, divulgació, creació, finançament i exhibició del documental interactiu. Aquesta secció la coordina Arnau Gifreu, coordinador d’InterDocsBarcelona i expert en documental interactiu.

Aquesta secció engloba les següents activitats:

CONFERÈNCIES:

Durant el festival organitzem conferències centrades en l’esfera internacional, amb ponències sobre la creació i la narració transmèdia i estudis de cas significatius. També es presenten projectes, experiències i iniciatives d’àmbit espanyol. Properament anunciarem el programa de conferències d’aquesta edició.

A la taula rodona de l’any passat vam comptar amb ponents d’alt nivell com  Annick Jakobowicz (Nouvelles Ecritures & Transmedia department) , Louis-Richard Tremblay (National Film Board of Canada), Susanna Lotz (Laboratory of Visual Culture (SUPSI), Visions du Réel), Lili Blumers (Arte France) i John-Paul Marin (Special Broadcasting Service). 


INTERACTIVE PITCH:

L’espai per als projectes interactius que busquen finançament. Presentació de projectes en desenvolupament interactius davant d’una selecció de finançadors i dels professionals acreditats al DocsBarcelona.

En l’edició de 2017 van participar finançadors internacionals com  Lili Blumers, d’ARTE France, Alberto Fernández, de RTVE Lab, Emma Dessau, de PBS, Jess Gormley, de The Guardian, Chris Hastings, de PBS – World Channel, Annick Jakobowicz de  France Télévisions, John-Paul Marin, de SBS o Louis-Richard Tremblay de National Film Board.


FORMACIÓ:

Taller de desenvolupament de projectes: taller intensiu de desenvolupament de projectes que compta amb una sessió dedicada a buscar la vesant interactiva dels documentals. D’aquesta manera els participants podran reflexionar sobre la possibilitat d’explorar la narrativa dels seus projectes, no només de manera lineal sinó també interactiva.

Inscriu el teu projecte aquí. 

Taller Interactive Pitch: dirigit a tots els realitzadors i productors amb un projecte seleccionat a l’Interactive Pitch, amb l’objectiu de perfeccionar el seu projecte interactiu i millorar les seves aptituds de presentació i pitch. S’admeten observadors amb inscripció prèvia.


VISIONATS INTERACTIUS:

Projeccions i navegacions de documentals interactius de la mà dels seus creadors. Es realitza una navegació guiada per part dels autors d’un documental interactiu i després es proposa un debat per explicar aspectes relacionats amb la seva producció.

Properament anunciarem la programació.

 

 


 

InterDocsBarcelona | Indústria