Taller – Els secrets d’una gran banda sonora

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2017/Indústria/Formació/Taller - Els secrets d'una gran banda sonora

Dirigit a tots els productors i directors interessats en potenciar la banda sonora dels seus documentals

La música és un dels instruments més poderosos i eficaços per connectar i crear vincles emocionals amb l’espectador i al mateix temps ser un vehicle narratiu essencial per subratllar, corregir i en definitiva donar a la història tots els matisos possibles i d’una veu pròpia.

En aquest taller, a través d’exercicis pràctics, els realitzadors audiovisuals descobriran el significat i importància de la música en el context de la producció. A més a més, tindran l’oportunitat d’adquirir determinades eines i coneixements sobre la creació d’una banda sonora des del punt de vista teòric i tècnic.

Aquest taller s’ha realitzat en formats similars a Jameson Notodofilm Weekend i a FESTVal de Vitoria i está coorganizado por Acorde: Music Supervision


CONTINGUT DEL TALLER

 

Logo BSO Docs 02peke

BLOC 1 – 18 de maig per la tarda

Presentació del taller i debat participatiu on els ponents i la audiència reflexionaran des de la seva perspectiva professional sobre els seus reptes creatius, pràctics i econòmics de les bandes sonores. També aportaran el seu punt de vista sobre l’evolució de la música en el món audiovisual en general, i del documental en particular.

També analitzarem el procés de creació d’una banda sonora i els principals elements que la composen, des del brief fins a la mescla final, des d’un punt de vista tant creatiu com narratiu.

BLOC 2 – 19 de maig pel matí

Analitzarem l’impacte emocional de la música, reflexionant sobre la importància d’escollir determinades peces en funció de l’emoció que es vulgui despertar, el missatge que es vulgui transmetre, l’estil y el gènere, el públic objectiu i la qualitat de la mescla com a element inicial.

Així mateix, abordarem el procés de desenvolupament tècnic d’una banda sonora. No només la música, sinó també la interrelació de diàlegs, efectes, ambients i foley. Estudiarem un cas pràctic utilitzant programes d’edició de so.

BLOC 3 – 19 de maig per la tarda

Aspectes legals: “La Cultura de la Legalitat”, una reflexió sobre la importància dels drets del contingut que s’utilitzarà.

Alternatives i recursos: composició original, adaptació musical, compra de drets de música ja produïda, música comercial, covers, catàlegs musicals, necessitats i proveïdors.

Es realitzarà un exercici comú amb exemples pràctics de com negociar els drets musicals per a un contingut.


ON I QUAN

Dijous 18 (de 15.30h a 18.30h) i divendres 19 de maig (de 9h a 14h i de 15.30h a 18.30h) al CCCB.

Si vols informació sobre aquest curs escriu a: infoschool@docsbarcelona.com .

TUTORS

Yago Santos –  Productor Musical

Yago Santos3Músic multi-instrumentista i productor musical madrileny, especialitzat també en sincronització i postproducció audiovisual i disseny de so, amb catorze anys d’experiència en el mitjà.
Yago ha estat integrant de vàries formacions musicals en gires, gravacions i concerts pel territori nacional i internacional (Tekis, Dharma, The Treers, Feedme, Madame Claude, Matiné, Bobo) tocant el baix, la guitarra, el piano, l’orgue i també com a veu. Actualment és el director creatiu a Music Library SoundFX, on és l’encarregat de la producció i coordinació del catàleg de músiques de llibreria “Altmusic” i tasques de postproducció sonora i audiovisual.

Més informació

Jorge Magaz – Compositor

Jorge MagazLlicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universidad Complutense, estudia també composició, orquestració harmonia moderna, jazz i arrengaments, principalment de forma autodidacta. En el món de la música per la imatge és potser on més ha destacat amb gairebé 50 curtmetratges i diversos treballs per televisió, ràdio, teatre i cinema, entre els que destaquen els llargmetratges “Extraterrestre” i “Open windows” (Nacho Vigalondo) i “La mirada de Ouka leele” (R.Gordon) nominada als premis Goya 2010 i premi de la crítica cinematogràfica com a compositor revelació el 2009. Altres pel·lícules amb Gordon van ser “Mussolini va a morir” i “Todo mujer”.
Va rebre el premi (AMAS) a la millor música pel curtmetratge “De Alpargates y orbayando” ( I. Ibisate) i el premi al Festival de cinema de Zaragoza a la millor banda sonora, pel curtmetratge “Marisa”, així com el premi a la millor música original amb Cortogenia 2010 pel curtmetratge “Marina” (Alex Montoya). Ha format part de l’equip de treball d’Alberto Iglesias en feines com “The Argentine” i “Guerrila” (dirigides per Steven Soderbergh) i la nominada a l’Òscar del 2007, com a millor B.S.O. “The kite runner”, (“Cometas en el cielo” de Marc Foster). Ha treballat de manera freqüent com arregista a: Concert de Radiohead (festival Daydream 2008), la revista Reader ś Digest, publicitat TV, així com per a videojocs i virals.
També s’ha sentit còmode en el gènere documental on destaquen “Campeones, La roja” i “Jerez & el misterio del palo cortado” (de Jose Luis Lópz-Linares). En l’apartat docent, a més de TAI (Grau universitari en composició de músiques contemporànies), ha impartit cursos i seminaris sobre música de cinema en diversos centres com, Ondas Escolares, ECAM, Instituto del Cine, Ateneo de Madrid, Universidad Autónoma, Universidad complutense, Fundación Autor i el Conservatorio profesional de Majadahonda.
Més informació


TARIFES

El cost per participar al Taller de “Els secrets d’una gran banda sonora” és:

Tarifa (21% IVA inclòs)
Tarifa per participant 164€
*La tarifa és per participant.

La tarifa inclou:

  • La participació al Taller “Els secrets d’una gran banda sonora”
  • Coffee break i dinar del divendres 19 de maig.
  • Abonament del Festival (6 sessions).
  • Accés a les cerimònies d’inauguració i cloenda del festival (prèvia confirmació d’assistència)
  • Accés a les Master Classes.

*No inclou acreditació professional.

ATENCIÓ: Si vols tenir accés a les activitats d’indústria i networking, necessitaràs inscriure’t a l’Acreditació Professional.

Taller ofert per Logo JPG

 

DocsBarcelona-SCHOOL (3)

Taller – Els secrets d’una gran banda sonora | Edició 2017, Indústria, Tallers