Indústria

Les activitats d’indústria conformen un mercat de finançament i difusió per a la indústria documental, un punt de trobada per a professionals de tot el món

El termini per presentar projectes documentals s’obrirà a finals del mes de gener de 2017 i es tancarà l’1 de març. Subscriu-te a la nostra newsletter per estar alerta de les convocatòries i rebre tota la informació.

L’espai idoni per a donar a conèixer projectes documental a potencials finançadors i distribuïdors de tot el món

DocsBarcelona és l’únic festival de documentals en tot l’Estat que combina l’exhibició en sala i competició, amb un mercat de finançament i activitats professionals. Aquesta combinació el converteix en un esdeveniment clau, que dóna als professionals la possibilitat d’assistir a un festival de primera categoria, i als directors i equips de les pel•lícules programades la possibilitat de participar al mercat i activitats professionals generant nombroses oportunitats de networking.

DocsBarcelona és un espai eficaç per als productors, ja que el 60% dels projectes presentats a les activitats d’indústria acaben produïts i un 20% més es troben en producció.

Al 2016 es van rebre 170 projectes de 46 països i es van seleccionar 53 projectes procedents de 31 països per a participar a les diferents activitats d’indústria.

img_8363L’activitat principal són els Speed Meetings: 40 projectes seleccionats de tot el món tenen reunions individuals de 15 minuts a porta tancada amb els finançadors presents.

L’any 2016 es va comptar amb 35 finançadors de 28 països i 587 reunions hi van tenir lloc. Les reunions es concerten prèviament segons les preferències dels finançadors.

Interactive Pitch i Latin Pitch: durant el festival es duen a terme presentacions de projectes en desenvolupament, interactius i d’Amèrica Llatina respectivament, davant d’una selecció de finançadors i dels professionals acreditats al DocsBarcelona.

Rough Cut Screenings: 3 documentals en fase final de muntatge es presenten en sessió a porta tancada a un grup de consultors experts que els assesoren. L’objectiu és generar discussions creatives i constructives per afavorir l’entrada al mercat internacional dels projectes presentats.

IMG_8246DocsBarcelona organitza Conferències i Master Classes dirigides als acreditats professionals per a obtindre informació sobre els finançadors i les necessitats de programació actuals.

Les personalitats més destacades del documental actual expliquen les seves experiències i s’enfronten a les preguntes del públic.

Tutors internacionals experimentats en l’àmbit de la producció i el finançament de documentals imparteixen tallers als professionals acreditats.
Taller de desenvolupament: Dirigit a tots els directors i productors que tinguin un projecte documental en fase de desenvolupament.
Tallers de presentació de projectes: Dirigit a tots els realitzadors i productors amb un projecte seleccionat als Speed Meetings, al Interactive Pitch o al Latin Pitch per perfeccionar els projectes i millorar les possibilitats de finançament dels documentals.

Networking: DocsBarcelona disposa d’espais de trobada per a poder fer nous contactes i establir relacions amb altres professionals de la indústria. Coffee breaks, dinars i trobades After Pitch.
L’Acreditació Professional és l’oportunitat d’accedir a tots els espais de networking i totes les activitats d’indústria del DocsBarcelona. Les inscripcions s’obriran a partir del mes de febrer 2017.

DocsBarcelona reuneix cada any a més de 600 professionals de 40 països, entre ells commissioning editors, productors, realitzadors, film funds, distribuïdors, sales agents, festivals, mercats i representants d’institucions culturals.

Indústria