JURATS

Jurat DocsBarcelona Panorama

Valérie Delpierre

Presidenta de PRO-DOCS, l’associació de productors de documentals de Catalunya. És fundadora de la productora d’Inicia Films. La seva última producció Estiu 1993 ha guanyat el premi a millor opera prima i el Gran Premi de la secció Generation Kplus.

 

Joan Salvat

Director de Sense ficció i 60 Minuts.  Ha conduït durant 24 anys el programa 30 Minuts i ha estat reporter en més d’una vintena de països. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha especialitzat en les produccions de documentals d’interès general.

Joan Salvat

Gemma Sendra

Vicepresidenta primera del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) i directora de la Fundació Catalunya Cultura. Ha estat gerent del Gran Teatre del Liceu i del MACBA, i del 2004 al 2006 va ser la Secretària General de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Rada Šešiċ

Directora de cinema, programadora, crítica i docent. Programadora de dos festivals tant prestigiosos com IFFR Rotterdam i IDFA. Ha estat docent de cinema durant set anys a la Universitat d’Amsterdam. És cap de programació del Sarajevo Film Festival i co-directora de la plataforma Docu Rough Cut Boutique.

 

 

Jurat DocsBarcelona Latitud

Mercedes Álvarez

Directora de cinema. El 2005 debuta amb El cielo gira amb gran èxit arreu del món, guanyant el Tiger Award a Rotterdam i el premi del Jurat i FiPRESCI a BAFICI, entre molts altres. El 2011 realitza el seu segon film, Mercado de futuros, i guanya el premi Noves Mirades al festival Visions du Reel. El 2013 participa amb l’artista Francesc Torres al pavelló de Cataluña per la Biennal de Venècia.

 

Jorge Caballero

Productor i director de GusanoFilms, ha dirigit les pel·lícules BagatelaNacer i Paciente, premiades a Cartagena, Málaga, BAFICI, Tribeca Film Institute i DocsBarcelona entre molts altres. Ha guanyat dues vegades el Premi Nacional Documental de Colòmbia.

Jorge Caballero

Juanjo Giménez

Director de cinema i co-fundador de la productora Nadir Films. El 2016 guanya la Palma d’Or del Festival de Cannes al Millor Curtmetratge amb Timecode. També ha estat nominat als Oscars 2017 al Millor Curtmetratge. Ha dirigit el documental Contact Proof (2014).

 

Aurora Moreno

Cap de Promoció Internacional de la Filmoteca de Catalunya. Va ser corresponsal pel diari Avui i El Periódico de Catalunya. Va dirigir MEDIA Antena Catalunya i va ser directora de Promoció i Difusió de l’Àrea Audiovisual de l’Institut Català de les Indústries Culturals.

 

Jurat DocsBarcelona What the Doc

Isaki Lacuesta

Director i escriptor de vuit llargmetratges, l’últim dels quals és La propera pell, guanyador dels premis Gaudí 2017 a millor pel·lícula. En l’actualitat està preparant el seu nou llargmetratge de ficció Entre dos aguas i el documental Suena una llamada.

 

 

Jurat Amnistia Internacional de Catalunya

Sabina Puig

Treballa a l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i forma part del Comitè Executiu d’Amnistia Internacional Catalunya com a vocal d’Internacional. Ha format part de l’Alt Comissionat de l’ONU pels Drets Humans, Amnistia Internacional, Justícia i Pau i Cort Penal Internacional.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eduard Martínez

Responsable de relacions institucionals d’Amnistia Internacional Catalunya, ha treballat en Entreculturas ONGD, Observatoire de l’Action Gouvernmental (Burundi) i Institut Hegoa.

Eduard Martinez

Cristian Heredia

Responsable de Diàleg Directe, ha treballat i col·laborat amb organitzacions com International Peace Observatori a Colombia o Alternative Information Center a Palestina.

Cristian Heredia Amnistia

 

Jurat Doc-U

Xavier Artigas

Sociòleg i fundador de la cooperativa de producció cinematogràfica Metromuster. Activista especialitzat en el racisme institucional i el control migratori, alguns dels seus treballs són No-res (2011), Ciutat morta (2013),  Tarajal (2015) i Idrissa (2018).

 Xavier Artigas

Tània Balló

Productora i directora de cinema de numerosos films, com Entre el dictador i jo i Infància clandestina, presentats a diversos festivals internacionals. El seu següent treball com a productora és el documental Oleg i les rares arts.

 

Àngels Villar

Periodista, productora i docent. Ha estat productora de DocsBarcelona+Medellín i programadora en molts altres festivals.  És productora executiva de documentals per a televisió i imparteix cursos i tallers de desenvolupament de projectes.

JURATS | Edició 2017, Festival