Popathon – InterDocs Hack Jam

DOCSBARCELONA/DocsBarcelona 2015/InterDocsBarcelona/Popathon - InterDocs Hack Jam

Popathon – InterDocs Hack Jam

Taller intensiu per produir prototips en l’àmbit del documental interactiu. Organitzat conjuntament per la plataforma Popathon i interDocsBarcelona.

La narració d’històries en l’era de la web

Convidem a cineastes, periodistes, programadors i dissenyadors a explorar els límits de la narració digital a través dels recursos de la web. Durant 24 hores de treball en equip i d’intercanvi d’idees aconseguiràs crear projectes de codi obert i prototips de les teves narracions web.

Tens curiositat per saber què es pot fer en 24 hores?

Explora els projectes que es van crear en edicions anteriors.


Per què?

La narració d’històries forma part de nosaltres des de l’inici de la humanitat. Al llarg del temps la manera d’explicar històries ha anat canviant a mesura que evolucionaven els mitjans d’expressió. La capacitat de la web de generar històries interactives, dinàmiques i participatives permet crear experiències immersives al seu voltant. Tot i ser un moment fascinant, creiem que la narrativa web encara està en desenvolupament i volem contribuir a la seva evolució en un procés de treball col·laboratiu.


Com?

Durant el cap de setmana els equips no lluiten entre ells sinó que competeixen contra el rellotge. En la fase inicial de la competició els equips comparteixen idees per ajudar-se mútuament a superar els reptes del procés creatiu. Animem als participants a portar idees embrionàries i propostes en fase de producció. Al final del procés es presenten tots els prototips en una demo en directe i tots els codis font dels projectes es publicaran en codi obert per impulsar els estudis, col·laboracions i desenvolupaments posteriors a l’esdeveniment.


PREMI 


Els guanyadors d’aquesta edició rebran:

– Llicència Klynt Pro per a cada membre del grup (valorada en 500€)

– Presentació del projecte a la pròxima edició de l’InterDocsBarcelona

ON I QUAN 

Divendres 29 (18-22h) i dissabte 30 de maig (9:30-22h) – Sala Raval CCCB  (c/Montalegre, 5 Barcelona)


TARIFES

Tipus tarifa Tarifa
Estàndar: Digital Storyteller,Technologist &Designer 32,55€
Estudiant 16,65€

*La tarifa inclou el dinar i el coffee break


GILLES PRADEAU
Gilles Pradeau explora el documental participatiu centrat en les innovacions democràtiques i la despesa pública a Europa. El primer capítol de Learning to count utilitza una càmera de 360º per gravar adolescents negociant el pressupost per al seu institut. Abans de fer les seves pròpies pel•lícules, Gilles va proporcionar assessorament i tallers de participació pública i va treballar a París per a un festival de cinema mòbil.
 gilles-356x356-bw
PHILO VAN KEMENADE
Philo van Kemenade és un tecnòleg creatiu amb seu a Londres, que utilitza la tecnologia per ajudar les persones a explicar històries atractives. La seva formació en Intel•ligència Artificial i la passió pel cinema van fer que s’interessés en el potencial de la web com una plataforma per a la narració interactiva. Creu que actualment estem mancats d’un llenguatge narratiu interactiu que s’ajusti a la naturalesa de la web i veu l’experimentació multidisciplinària com el camí a seguir.
 philo van Kemenade
MARÍA YÁÑEZ Y BERTO YÁÑEZ – A NAVALLA SUIZA
A Navalla Suïssa és una empresa de comunicació web creada el 2008 a Santiago de Compostel·la especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions web, comunitats online i vídeo interactiu. Bona part del seu treball se centra en el sector audiovisual, tant en la creació de plataformes de distribució (Flocos.TV, Lloc do Real, Screenly) com en l’experimentació en noves narratives lligades a la interactivitat audiovisual o (Eufalo.TV, Joves enfront del canvi climàtic, Cromosoma Cinc, 3Clic). El 2010 va ser guanyadora del concurs Content 360º del MIPTV en la categoria “Next Generation Online Video Experience”, i ha col·laborat amb el National Film Board de Canadà i Mozilla Foundation en el desenvolupament d’eines d’edició de vídeo en HTML5 com Popcorn.js .
Maria Yáñez és responsable de comunicació i continguts, i Berto Yáñez és desenvolupador d’interactivitat i responsable d’I + D.
 mariafotoberto
JAVIER ABANSES
Durant més d’una dècada Javier ha treballat en companyies de producció digital a Londres i Nova York ajudant a grans marques a explorar els límits de com explicar històries utilitzant noves tecnologies en línia. Usant coneixement de UX i arquitectura de programari, Javier ha creat “frameworks” que li permeten a ell i als equips creatius tecnològics que ha dirigit, crear experiències que combinen tecnologia puntera amb narratives no lineals. Aquests projectes han inclòs treballs per a Google creative Lab (NY), Guiness, Asos, Lexus, Audi, Cartoon Network, Wrangler, Playstation i Hyundai i han rebut múltiples premis.
Aquests dies Javier està explorant entre altres coses l’ús i el impacte de la realitat virtual tindrà en les narratives.
 Javier Abanses
EVA DOMÍNGUEZ
Eva Domínguez (www.evadominguez.com) és periodista multimèdia, docent i investigadora. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Interactive Telecomunications per la Universitat de Nova York i Doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Ha sigut redactora al Diari de Barcelona i a El Periódico de Catalunya, redactora cap multimèdia de La Vanguardia Digital i coordinadora de projectes digitals a Planeta de Agostini Online i GEC. Ha sigut becària de La Caixa i de la Fundació Fulbright. Actualment combina la seva activitat acadèmica amb la consultoria i creació de projectes digitals.
 Eva Dominguez
LUCÍA ANDÚJAR
Especialitzada en Cinema Documental i Cultura Visual Digital, Lucía Andújar treballa en la realització i producció de projectes documentals buscant la intersecció entre el cinema documental i les narratives interactives, a través d’eines digitals. Imparteix classes sobre documental interactiu i és l’organitzadora de la trobada #hacerwebdoc al Festival Internacional Documenta Madrid.
LUCIA DUBACOVÁ
La missió de Lucía Dubacova és influir positivament en la vida de les persones a través de noves interaccions amb els altres i amb l’entorn. Té un grau MA  Creatiu i en Cultura i emprenedoria al Goldsmiths College de Londres. Lucía s’especialitza en la producció i disseny d’esdeveniments i festivals de tot Europa experiencials com Glastonbury, Bestival i the Secret Garden Party. Actualment explora com la fabricació digital, modelat 3D i enregistrament poden ajudar al disseny d’experiències interactives.
Jpeg


El guanyador del premi al Millor Prototip del Webdocs Popathon interDocsbarcelona 2015 ha estat “Paraules de Barcelona” de l’Anna Giralt Gris, Rubén Idrobo, Juan Lesta, Jorge Mireles, Valentina Moreno, Ariadna Rodríguez Masià, Mario Trigo i Berto Yañez.

PROTOTIPS POPATHON 2015 

Aquests son els projectes que han participat :


– Paraules de Barcelona – Millor Prototip 2015
– Freelanceland
– What’s up Barcelona
– Y tú ¿por qué pitas?
– Being Lost


A continuació, us deixem els enllaços a un recull de videos de la primera edició de la Popathon, catalogada com una de les millors pels organitzadors degut a l’alta qualitat dels prototips presentats.

Prototips Popathon a Barcelona 2014: Stereotypecelona (Guanyador Millor Prototip 2014), War and Peace in BarcelonaCan ViesBCN Says

Popathon – InterDocs Hack Jam | Edició 2015, InterDocsBarcelona, Tallers