Conferència

Conferència interDocsBarcelona

Aquest any celebrem la tercera edició de l’interDocsBarcelona, la secció interactiva i transmèdia del DocsBarcelona.

En aquesta edició d’enguany ens acompanyaran personalitats internacionals de primer nivell i a més, comptarem amb una primera fila d’experts que aportaran discussió i debat al final de cada intervenció dels ponents.

Aquest any ens volem centrar en la divulgació i reflexió de projectes amb un fort component social, projectes que tinguin el potencial de transformació des de l’individu fins a la comunitat i la societat. Creiem que aquesta nova família de documentals hi té molt a dir en els canvis socials i l’activisme del nostre temps, i és per aquesta raó que l’hi volem donar veu i generar discussió a partir de l’interDocsBarcelona.


ON I QUAN

Dimecres 27 de maig de 9 a 17h a la Sala Teatre del CCCB (c/Montalegre, 5 Barcelona)


Judith Aston, i-Docs – Regne Unit
Com co-fundadora i co-directora d’i-Docs, Judith té interès en utilitzar el documental interactiu per facilitar el diàleg intercultural. Va començar la seva carrera treballant en projectes pioners amb Apple Computing, la BBC i Virgin Publishing, va completar el seu doctorat en el documental interactiu l’any 2003, i co-inicia el primer simposi i-Docs en 2011. És professora associada de la University of the West d’Anglaterra i està desenvolupant activament i-Docs relacionant projectes a través de la seva afiliació al centre d’Investigació de Cultures Digitals de la Universitat.
Judith Aston
Ram Devineni, Ratapallax – India, EUA
Ram Devineni és el fundador de les pel·lícules i la revista Rattapallax. Ell va produir, editar i dirigir el documental “The Human Tower”, que es va estrenar a DocsBarcelona. Recentment, va produir “The Russian Woodpecker”, que va guanyar el Gran Premi del Jurat al Festival de Cinema de Sundance 2015. És el co-creador del còmic “Shakti de Priya”, que va rebre el 2015 el fons Tribeca Film Institute New Media de Fundació Ford.
 Ram_Devineni
Arnaud Dressen, Honkytonk Films – França
Arnaud Dressen és el fundador de Honkytonk Films i és el co-creador de Klynt, l’aplicació d’edició i publicació interactiva. Des de 2007, Arnaud ha estat liderant l’enfocament web-doc de l’empresa, reunint cineastes, dissenyadors de la interfície i els codificadors creatives per explorar la narració interactiva a la web. Aquesta fórmula l’ha portat a ser guardonada amb diferents premis.
 Arnaud_Dressen_1
Adam Gee, Channel 4 – Regne Unit
L’Adam és un dels comissaris amb més experiència en radiodifusió del Regne Unit de produccions interactives multiplataforma al voltant de la TV. Els seus projectes van des de Do not Stop the Music and Fish Fight Jaime’s Dream i Embarrassing Bodies. Ha guanyat més de 80 premis internacionals per les seves produccions, entre ells quatre premis BAFTA, un Emmy i el Grand Award en el Festival Internacional de Nova York de Cinema i Televisió. Adam ha estat membre dels comitès de Televisió i Entreteniment Interactiu de BAFTA i és un membre votant de l’Acadèmia de Cinema Europeu. És membre de Culture24 i del Phoenix Cinema (el cinema més antic del Regne Unit).
 Adam Gee
Robin Cramp & Alex Nelson , BBC Connected Studio & BBC Taster  – Regne Unit

Robin Cramp és el gerent de compromís de la indústria per a la iniciativa de la Innovació Digital de la BBC Connected Studio. Fundada al 2012, Connected Studio ha desenvolupat ràpidament una organització, dissenyat per resoldre una àmplia varietat de desafiaments d’innovació, lliurant noves i valuoses experiències pel públic de la BBC a través de la generació de noves idees tècniques i editorials.
Alex Nelson, després de passar els últims 15 anys com a dissenyador en diferents marques mundials del Regne Unit i Austràlia, es va unir a l’estudi de la BBC Connected com a director creatiu per UX & design, on ha apropat al públic les tecnologies experimentals i les noves maneres de narrar el nostre dia a dia – BBC Taster. L’Alex també treballa a FormFiftyFive, un bloc col·laboratiu que presenta disseny, il·lustració i fotografia a nivell mundial.
 Robin Cramp Profilealex-nelson-headshot
Florian Thalhofer, Korsakow – Alemanya
Florian Thalhofer és un media-artista i documentalista i creador del Korsakow Institut. Al 1997 ja va començar a explicar històries a través de l’ordinador. Ell és el principal arquitecte del programari Korsakow i l’inventor de Korsakow-System, una nova forma d’estructurar les narracions, no lineals i (generalment) interactiu. Thalhofer ha fet nombrosos Korsakow-films i una pel·lícula lineal. Va ser professor a la Universitat de les Arts de Berlín el DFFB i al Deutsches Institut Literatur, Leipzig i ha donat xerrades i ha fet conferències per tot el món.
 florian
Pep Gatell, La Fura dels Baus – Catalunya
Pep Gatell, director artístic de La Fura dels Baus des de 1980 participa en els muntatges de la companyia integrant la interactivitat entre usuari-espectacle a partir de la tecnologia: sintetitzadors, CD, 3D-estereoscòpies, web i app. Ha realitzat més de 200 posades en escena diferents entre teatre, instal·lacions, performances, macroespectacles, cinema, òperes, representades en quatre dels cinc continents. Ha treballat amb programadors de robots de Silicon Valley i va ser el director del primer laboratori de teatre digital del grup: Work-In-Progress-97. Està preparant un macro-espectacle sobre la memòria per a la ciutat cultural europea 2017 a Aarus (Dinamarca).
 Pep Gatell 2
Ferran Clavell, TVC – Catalunya 
Responsable d’Innovació i Audiències als Mitjans Digitals de la CCMA. Des de fa 15 anys participa en la creació i l’evolució dels serveis interactius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: portals d’internet de TV3 i Catalunya Ràdio, el TV3alacarta, les aplicacions per a mòbils i tauletes i els serveis de TV connectada.  També, ha impulsat el documental interactiu a TV3 i és coautor de diversos llibres com “Comunicación Audiovisual Digital”. Ha estat membre del jurat en diverses edicions dels premis Webby Awards i Digital Emmy Awards.
 Ferran Clavell
Elisabet Pons, Mediapro Exhibitions – Catalunya
Elisabet Pons ha treballat durant molts anys en el món de la televisió com a primera redactora, realització, guió i direcció d’equips a TV3. Després de dos any a BTV, s’incorpora a una nova unitat de producció de continguts documentals dins de Mediapro, Media 3.14. Junt amb Joan Úbeda coordina i dirigeix nombrosos produccions per: Televisió de Catalunya (El meu avi i Casal Rock) , Canal+, aCuatro i la Sexta. Actualment, es troba a Mediapro Exhibitions desenvolupant continguts i dirigint la creació de propostes museístiques amb audiovisual i interactiu.
 Foto Eli Pons
Arturo J. Paniagua, RTVE – Espanya
Periodista i presentador de televisió i ràdio. Actualment treballa al Laboratori d’Innovació Audiovisual de RTVE.es, descobrint noves narratives per a la informació i l’entreteniment. Després de més de 10 anys d’experiència en mitjans online i estratègia digital, no entén la vida quotidiana sense l’ajuda de la tecnologia.
 arturo-paniagua
Neus Ballús & Joaquim Colàs, Màster documental de creació UPF – Catalunya 
Neus Ballús és directora de cinema i guionista. El seu primer llargmetratge, La plaga (2013), es va estrenar internacionalment a la 63a edició de la Berlinale, ha guanyat quatre Premis Gaudí 2013 (millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge) i ha estat nominat als Premis LUX 2013, als European Film Awards i als Premis Goya. Abans recull els curtmetratges La Gabi (2004), L’avi de la càmera (2005) i el documental Immersió (2009). Actualment prepara el seu segon llargmetratge i treballa a “Amb Títol”, el seu primer webdoc.
Joaquim Colàs és enginyer informàtic i investigador al Grup de Tecnologies Interactives de la Universitat Pompeu Fabra, on duu a terme un doctorat en Narrativa Interactiva, imparteix classes de la mateixa temàtica, i participa en projectes d’Interacció Persona-Ordinador com a expert en disseny d’experiència d’usuari. Co-fundador de l’empresa de les TIC Alquimia.io. A més, realitza diversos web-còmics i il•lustracions en el camp de la narrativa i la creativitat digital.
 Neus BallúsFoto_JoaquimColàs
 Santi Fort, Barcelona Mèdia – Catalunya 
Amb 30 anys d’experiència profesional, en la generació de continguts audiovisuals amb mitjans digitals, Santi Fort reparteix actualment el seu temps entre projectes d’innovació a la Fundació Barcelona Media, a la docència de postgrau a la UPF i la divulgació de la creació artística i la tecnologia al Festival ArtFutura.
 

 


Data i hora: Dimecres 27 de maig de 9 a 17h
Lloc: Sala Teatre del CCCB (c/Montalegre, 5 Barcelona)
Presentació: “LES COSES HAN DE CANVIAR: THOUGHT-PROVOKING I-DOCS”
A càrrec de Joan Gonzàlez, director DocsBarcelona i Arnau Gifreu, director InterDocsBarcelona.

 

8:30-9:00 REGISTRE: Arribada i  registre
9:00-9:30
BENVINGUDA
Benvinguts a la tercera edició! Joan Gonzàlez
DocsBarcelona
Arnau Gifreu
InterDocsBarcelona
9:30-10:15
PRESENTACIÓ 1
DOCUMENTAL INTERACTIU I  ACTUACIONS EN VIU  Judith Aston
iDocs, UWE
10:15 – 11:00
ESTUDI DE CAS 1
EL CANVI SOCIAL MITJANÇANT  EL CÒMIC INTERACTIU Ram Devineni
Ratapallax
Priya’s Shakti
11:00 – 11:30 COFFEE BREAK
11:30 – 12:00
ESTUDI DE CAS 2
PRODUIR UN DOCUMENTAL INTERACTIU, ÉS FÀCIL? Arnaud Dressen
Honkytonk Films
Le Grand Incendie
12:00 – 12:45
PRESENTACIÓ 2
A TRAVÉS DELS ULLS DE L’ESPECTADOR Adam Gee
Channel 4
12:45– 13:30
ESTUDI DE CAS 3
NOVES FORMES DE NARRACIÓ DIGITAL Alex Nelson & Robin Cramp
BBC Connected Studio & BBC Taster
13:30 – 14:00
ESTUDI DE CAS 4
FES QUE UNA HISTÒRIA MENTEIXI MENYS, CREANT PEL·LÍCULES QUE S’ADAPTIN Florian Thalhofer
Korsakow
14:00–15:00 LUNCH
15:00–15:20
ESTUDI DE CAS 5
DE LA INTERACCIÓ FÍSICA A LA DIGITAL Pep Gatell
La Fura dels Baus
Campo a través
15:20 – 15:40
PRESENTACIÓ 3
DE LA TELEVISIÓ AL DOCUMENTAL INTERACTIU Ferran Clavell
Televisió de Catalunya
15:40-16:00
ESTUDI DE CAS 6
QUAN EL DOCUMENTAL OCUPA L’ESPAI Elisabet Pons
Mediapro Exhibitions
Camp Nou Experience
Somos Agua
Hijos del agua
16:00-16:20
ESTUDI DE CAS 7
DOCUGAMES: QUAN LA INFORMACIÓ GUANYA LA PARTIDA Arturo J. Paniagua
RTVE
MonteLab
16:20-16:40
PRESENTACIÓ 4
AMB TÍTOL: EXPERIÈNCIA UNIVERSITÀRIA EN LES NOSTRES VIDES Neus Ballús & Joaquim Costa
UPF
Amb títol
16:40-17:00
ESTUDI DE CAS 8
EUROTRANSMEDIA , UNA INICIATIVA PER IMPULSAR LA PRODUCCIÓ TRANSMÈDIA A EUROPA Santi Fort
Barcelona activa
 17:00– 18:00 NETWORKING I BEGUDES


TARIFES

Podràs comprar la teva entrada a partir de les 08:30H al Hall del Teatre CCCB.

Tipus tarifa Tarifa (sense 21% IVA) Tarifa (21% IVA inclòs)
Estàndar 24,79€ 30€
Estudiant 13,22€ 16€

*La tarifa inclou el dinar i el coffee break

 

ATENCIÓ: L’Acreditació Professional et dóna accés a totes les activitats del DocsBarcelona incloent la conferència interDocsBarcelona per 75€(IVA inclòs). Més informació

Conferència | Edició 2015, InterDocsBarcelona