Secció Oficial

Secció Oficial

Secció competitiva que agrupa una selecció dels millors documentals del panorama internacional més recent. Les pel·lícules de la Secció Oficial competeixen pel Premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental i el Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants.


Alentejo, Alentejo (2014)

Sérgio Tréfaut Portugal 96min. VOSEsp
A l’Alentejo, al sud de Portugal, grups d’aficionats al cant coral es reuneixen per cantar temes tradicionals i improvisar lletres sobre els temps actuals. Això és el cante. Una forma d’expressió única, que transmet el passat de Portugal a través de les veus apassionades d’un present canviat.

Democrats (2014)

Camilla Nielsson Dinamarca 100min. VOSEng, VOSCat
Dos rivals polítics reben l’encàrrec de redactar la nova constitució de Zimbabwe. Una oportunitat única per acabar amb el règim del president Mugabe. Podran construir una democràcia constitucional? Un repte aparentment impossible que implicarà a tot el país.

El Tram Final (2014)

Oscar Pérez Catalunya 61min. VOSEng
La terra desapareix any rere any a la desembocadura del riu Ebre engolida pel mar. Els habitants de l’últim tram del riu són el reflex d’una societat que es devora a sí mateixa mentre s’enfronta a una crisis econòmica, social i mediambiental.

Game Over (2015)

Alba Sotorra Catalunya, Alemanya 78min. VOSEng
Un jove de Santa Coloma de Farners obsessionat amb els jocs de guerra es converteix en soldat. Però la guerra real l'avorreix i torna a casa per enfrontar-se a una guerra familiar causada per la crisi. Només quan s'adoni que la realitat no és com a les pel•lícules, serà capaç de créixer.

Monte Adentro (2014)

Nicolás Macario Alonso Colombia, Argentina 79min. VOSEng
L’ofici de traginer es troba en perill d’extinció a Colòmbia. “Los Gitanos” són dos germans que intenten sobreviure en aquest ofici centenari. Alonso es veu obligat a adaptar-se a una nova vida a la ciutat, mentre Novier es queda a la muntanya per cuidar de la casa familiar.

Ne Me Quitte Pas (2013)

Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden Països Baixos 107min. VOSEng, VOSCat
Bob i Marcel comparteixen la soledat, el sentit de l’humor i l’addicció a l’alcohol. Aïllats al mig del bosc, a la frontera de Bèlgica, arriben a la conclusió que el suïcidi és la millor sortida quan tot surt malament. Un autèntic homenatge al fracàs en clau tragicòmica.

Spartans (2014)

Nicolas Wadimoff Suïssa 80min. VOSEng, VOSCat
Yvan Sorel és el jove fundador del club d’arts marcials mixtes Team Sorel, situat al barri “Quartiers nord” de Marsella, una zona coneguda pel tràfic de drogues i la lluita de clans. Un personatge tragicòmic que lluita per ensenyar als joves el “bon camí” a la vida.

Tea Time (2014)

Maite Alberdi Xile 70min. VOSEng
Cinc dones xilenes es reuneixen per prendre el te, sagradament, un cop al mes des de fa seixanta anys. Les seves reunions, a vegades hilarants, però sempre plenes d’amor, construeixen una divertida meditació sobre la joventut, el pas del temps i la amistat.

Secció Oficial | Edició 2015