PREMIS I JURATS

PREMIS

  • Premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental, amb una dotació econòmica de 5.000€ i un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Panorama.
  • Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants de la Secció Oficial Panorama, consisteix en un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Panorama.
  • Premi Latitud DocsBarcelona – Antaviana a la millor pel·lícula de la secció Latitud DocsBarcelona. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona Latitud, consisteix en 5.000€ en treballs de postproducció (finishing, conformació, correcció de color, so, còpies DCP) del següent treball del director. Patrocinat per Antaviana Films i un guardó del festival.
  • Premi What The Doc!: a la millor pel·lícula de la secció What The Doc! i consisteix en un guardó del festival. Atorgat pel Jurat DocsBarcelona What The Doc!
  • Premi Amnistia Internacional Catalunya al DocsBarcelona. Opten a aquest Premi qualsevol de les pel·lícules (a excepció de les Seccions DOC-U i Docs&Teens) que per la seva temàtica s’impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, de la llibertat d’expressió i els valors compartits per Amnistia Internacional, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat. Atorgat pel jurat d’Amnistia Internacional Catalunya i consisteix en un guardó.
  • Premi del Públic DocsBarcelona – Moritz a la pel·lícula més ben valorada pels vots del públic de les tres Seccions Oficials (Panorama, Latitud i What The Doc!). Patrocinat per Moritz, conisteix en una dotació econòmica de 1500€ i un guardó. Atorgat pel públic assistent.
  • Premi DOC-U a la millor pel·lícula d’aquesta secció. Atorgat pel Jurat DOC-U, consisteix en 1.000€ en lloguer de material d’equip de rodatge de lloguer pel(s) director(s) guanyadors. Patrocinat per 16nou.
  • Premi Docs&Teens: Premi a la millor pel·lícula de la secció Docs&Teens atorgat pel públic adolescent.

Altres Premis:

  • Premi DocsBarcelona del Mes: Atorgat pel públic assistent a les projeccions de la xarxa de 90 sales del DocsBarcelona del Mes l’any 2018 i consisteix en un guardó.
  • Premi PRO-DOCS al Millor Documental Televisiu 2018. Atorgat per ProDocs a la cerimònia d’inauguració del DocsBarcelona.

 

JURATS

 

Jurat DocsBarcelona Panorama

Montse Armengou

Distingida periodista i documentalista investigadora, treballa a Televisió de Catalunya (TV3) des de 1985. És codirectora, juntament amb Ricard Belis, d’Els nens perduts del franquisme (2002), Les fosses del silenci (2003), Avi, et trauré d’aquí (2013) i Els internats de la por (2015) entre d’altres. Els seus documentals han rebut nombrosos premis, han estat publicats en forma de llibre i s’han convertit en un recurs per a agències i activistes de drets humans. Des de 2018 és la directora del programa ‘Sense Ficció’ de TV3.

 
Carolina Astudillo

Realitzadora, periodista, investigadora i docent. El seu primer llargmetratge, El gran vuelo (2014) s’ha projectat a diversos festivals, mostres i universitats. Va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2015); el premi Feroz Puerta Oscura al Millor Documental. El seu segon llargmetratge Ainhoa, yo no soy esa (2018), novament va obtenir la Biznaga de Plata al Millor Documental al Festival de Màlaga (2018), el Gran Premi del Jurat a Escales Documentaires (2018) i el premi al Millor So i Menció Especial del Jurat aDocumentaMadrid (2018).

Marko Daniel

Llicenciat en Història de l’Art i Filosofia per l’University College de Londres (1988), doctor en Història i Teoria de l’Art per la Universitat d’Essex (1999) i expert en art contemporani xinès i català. Daniel ha desenvolupat la seva trajectòria docent entre Southampton, Taiwan, Londres i Barcelona. El 2006, Marko Daniel es va incorporar a la Tate Modern de Londres com a comissari de programes públics, un àrea que va dirigir entre 2011 i 2017. És director de la Fundació Joan Miró des de gener de 2018.

 Denis Delestrac

Director, escriptor i productor guanyador de múltiples premis. És conegut per crear documentals sobre temes de gran actualitat com: Pax Americana (2010), Sand Wars (2013), Freightened (2016) i Captain’s Dream (2018), que li han proporcionat valoració i reconeixement de crítics. Ha guanyat més de quaranta premis internacionals, entre els quals es troben un Gold Panda, dos Premis Greenpeace i un Premi de l’Acadèmia Canadenca Gemini. Les seves pròximes pel·lícules inclouen The Shadow of Gold (febrer de 2019) i ONE (gener de 2020), per a les quals es va unir novament amb McCurry.

 

Jurat DocsBarcelona Latitud

Josep Maria Aragonès

A mitjans dels ’80 va iniciar la seva tasca pionera en la realització d’efectes digitals per a cinema i publicitat. Juntament amb Maria Rosa Fusté ha creat algunes empreses de referència en postproducció i el seu projecte actual: Antaviana Films. Al llarg de la seva carrera, amb més de 300 pel·lícules, ha rebut múltiples nominacions i guardons com el Goya pels efectes especials de Buñuel i la taula del Rei Salomón de Carlos Saura, o els Gaudí pels Efectes Digitals de Eskalofrío, Viatge Màgic a Àfrica i Tadeo Jones.

 
Montse Majench

Llicenciada en Ciències de la Informació y Periodisme, per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1985, s’inicia com a reportera al circuit català de TVE-Sant Cugat (Fila 7; 3×4). Va formar part de l’equip de l’EADC del Departament de Cultura i del primer CoNCA. Com a directora de l’Acadèmia del Cinema Català, (2011-2017) organitza 6 edicions dels Premis Gaudí i promou el cinema català. Actualment, és vicepresidenta de l’associació Dones Visuals.

 
Alejandro Morales

Coordinador artístic i editorial, programador i membre del Comité de Selecció de projectes en desenvolupament de DocsMX, el Festival Internacional de Cine Documental de València (2016-2019). Des del 2017 encapçala la Direcció Artística del Fes! Film Festival, un projecte educatiu i cinematogràfic de drets humans que té lloc a Barcelona.

 

 

Jurat DocsBarcelona What the Doc

Diana Toucedo

Cineasta i muntadora resident a Barcelona, va estudiar a l’ESCAC i a l’UPF. Ha editat més de setze llargmetratges, curtmetratges i altres peces audiovisuals amb reconeixement internacional i ha rebut nombrosos premis. Va estrenar el seu primer llargmetratge Trinta Lumes a la Berlinale Panorama 2018, mentre desenvolupa el seu segon projecte, Puerto Deseado. En aquests últims anys, compagina la seva professió amb la docència a l’ESCAC, UPF / BSM i l’UAB. Actualment és la cap del Departament de Documental / No-ficció a l’ESCAC.

 

 

Jurat Amnistia Internacional de Catalunya

Rocío Bermúdez

Diplomada en Ciències Empresarials (IQS) amb màster en Màrqueting digital i E-comerç (EAE) i direcció en Comunicació empresarial (EADA). Amb més de 20 anys d’experiència en el sector de la comunicació, el màrqueting i la captació de fons en entitats culturals i ONG, és experta en gestió de projectes integrals de màrqueting social, fundraising i publicitat. Actualment és responsable de Diàleg Directe i captació de fons d’Amnistia Internacional Espanya.

 
Adriana Ribas

Coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya, impulsa les accions de l’organització per denunciar violacions de drets humans i aconseguir el màxim impacte, tant a Catalunya com a l’àmbit internacional. Es responsable de dirigir la gestió diària de l’organització i a integrar totes les seves àrees, equips i grups per promoure accions.

 
Andrea Sánchez

Llicenciada en Geografia i Història (UAB), postgrau d’especialització en llengua estrangera (anglès) per la UB i màster en aprenentatge al llarg de la vida (UB). Ha dedicat tota la seva vida professional a l’educació bàsica d’adults. Va ser directora de l’Escola d’Adults de Sant Cugat del Vallès. Actualment és responsable de l’activisme del Grup de Sant Cugat-Cerdanyola d’Amnistia Internacional.

 

 

 

 

Jurat DocsBarcelona Doc-U

Víctor Alonso-Berbel

Guionista i director, màster en direcció de la University of Southern California i membre de l’Acadèmia del Cinema Europeu, combina els projectes de ficció i documental entre Barcelona i Los Angeles. Va dirigir Classe Valenta (2016), llargmetratge estrenat al DocsBarcelona i nominat al Gaudí a Millor Documental, i el seu darrer curtmetratge de ciència ficció Perfectly Natural (2018) ha estat premiat pel Directors Guild of America. Actualment desenvolupa la seva primera sèrie de ficció per a Mediapro/Globomedia.

 
Anna Petrus

Cineasta, crítica i docent. El seus treballs cinematogràfics han estat seleccionats i/o premiats en festivals tan rellevants com el Festival des Films du Monde de Montréal, el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, el FicXixón, Zinebi, Abycine, Filmets, el London Spanish Film Festival, entre molts d’altres. Ha exercit la crítica cinematogràfica a mitjanscom La Vanguardia o Dirigido por, i és professora de cinema a la Universitat Internacional de Catalunya. Forma part de la junta directiva de Dones Visuals.

 
Marta Vilanova

Llicenciada en publicitat i relacions públiques i diplomada en turisme. Comunicadora i coordinadora de projectes dins l’àmbit cultural, tercer sector i turisme a “Slowme, comunicació artesana i sostenible”, l’agència que va cofundar l’any 2017. Prèviament, durant 10 anys, va estar en equips de comunicació en agència, empresa i entitats sense ànim de lucre. És membre de l’organització del Protesta, festival internacional de cinema de crítica social, des de la primera edició l’any 2013.

 
PREMIS I JURATS | Festival