Shootball

SINOPSI

Què passa quan el pare d’una víctima d’abusos sexuals i el pederasta que va abusar del seu fill apareixen en un mateix documental? Shootball és un treball d’investigació excepcional sobre la trama d’abusos sexuals a menors més gran que s’ha produït al nostre país, el cas Maristes. Per primera vegada veiem i sentim les confessions de tots els implicats.

Gràcies a les 42 denúncies presentades, 13 pederastes han estat acusats d’abusos sexuals. El documental ens apropa al testimoni d’un dels pederastes dels Maristes, acusat d’abusar de més de 20 nens durant 30 anys. Mentre espera a ser jutjat, i en plena llibertat, Joaquín Benítez ens relata els seus sentiments mentre Manuel Barbero, pare d’una de les víctimes, clama justícia. Una pel·lícula que no et deixarà indiferent.


EL DIRECTOR

Fèlix Colomer és director i muntador, graduat a l’ESCAC. El seu primer documental com a director, Sasha, va guanyar una Menció Especial a la Seminci, Valladolid. Ha estat seleccionat en el FICG (Guadalajara, Mèxic), al DocsBarcelona i en el Spanish Film Festival (Austràlia) i ha estat emès a TVC (Televisió de Catalunya). Com a muntador, ha treballat en l’equip d’edició de El Rei de la Havana, d’Agustí Villaronga. Shootball és el seu segon llargmetratge documental.


PREMIS I FESTIVALS

  • Festival de Drets Humans Honk Kong, Xina i Taiwan, 2018
  • Festival de San Sebastián, Derechos Humanos, Espanya, 2018
  • Festival Atlantidoc, Uruguai, 2017
  • Festival Seminci, Espanya, 2017
Shootball | Edició 2018, Sessions especials

Shootball

Fèlix Colomer

Catalunya (2017)

94min.

VOSEng

Idioma: Català, Castellà

 

Col•loqui amb el director al final de la sessió.