Remake, Remix, Rip-off

DOCSBARCELONA/Edició 2015 / Festival / Sessions especials / Remake, Remix, Rip-off

LA HISTÒRIA

La cinematografia turca viu la seva època daurada a la dècada dels 60 i 70, amb un volum de produccions al nivell de les indústries més potents de l’època. La necessitat de satisfer les expectatives del públic provoca una situació d’esgotament creatiu i els espectadors es cansen de veure les mateixes històries repetides. A vegades els grans problemes donen pas a les millors solucions i els cineastes turcs troben una forma brillant de reinventar-se: copiar pla a pla els grans èxits de Hollywood.

L’Exorcista, Rambo, Superman, Star Wars, E.T., James Bond, Flash Gordon, Rocky… Totes les pel·lícules mítiques dels 70 i 80 tenen la seva versió turca de baix pressupost. No només fan rèpliques pla a pla, sinó que roben escenes originals on els efectes especials són massa cars de replicar i reutilitzen les bandes sonores. Autèntiques rareses pop que converteixen als cineastes turcs en els pares del vídeo remix actual.


EL DIRECTOR

Cem Kaya va néixer el 1976 a Schweinfurt (Alemania). És un cineasta documental que destaca pels seus treballs de found footage. Format en el camp dels estudis culturals i especialitzat en muntatge, les seves pel·lícules es caracteritzen per un narrativa amb tocs d’humor i un exhaustiu coneixement dels temes que tracta. Remake, Remix, Rip-Off és fruit de set anys de treball, on ha visionat i classificat més de mil pel·lícules. Ha dirigit dos documentals, Die kalte Platte (2003) i Arabeks (2010), i un curt experimental Do Not Listen! (2005).


FESTIVALS I PREMIS

Locarno – Switzerland, 2014

Hong Kong Asian Film Festival – China, 2014

!f Istanbul – Turkey, 2015

Berlinale Lola Screening – Germany, 2015

Rotterdam International Film Festival – The Netherlands, 2015

Remake, Remix, Rip-off | Edició 2015, Festival, Sessions especials | ,

Remake, Remix, Rip-off

Cem Kaya

Alemanya, Turquia (2014)

96min.

VOSEng, VOSCat

Idioma: turc

Producció executiva: Jochen Laube

Guió: Cem Kaya

Fotografia: Meryem Yavuz, Tan Kurttekin, Aytunç Akad, Cem Kaya

Muntatge: Cem Kaya

So: Gözen Atila, Özkan Coşgun, Emrah Yıldırım, Gökhan Kırtaş, Orçin İnceoğlu

Producció: UFA FICTION GmbH