Pirotecnia

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

El 1906, quatre homes van ser executats per intentar assassinar el president de Colòmbia. Anys després, el cineasta Federico Atehortúa descobreix l’estranya i improbable relació que hi ha entre el magnicidi fallit, la seva mare i els orígens del cinema a Colòmbia: una llarga història de violència.

Des de la gènesi del cinema a Colòmbia i de les primeres fotografies, morts i episodis violents han format part de la història visual del país. El director desconstrueix l’imaginari col·lectiu amb un talent inusual per analitzar els arxius fílmics que han marcat diverses generacions de colombians. Quan la seva mare deixa de parlar sobtadament, Federico Atehortúa investiga el seu propi passat, en el qual intervenen les retransmissions televisives sobre la guerra civil i les pel·lícules casolanes en què es disfressava de guerriller. La pel·lícula com a arxiu es revela com un mitjà poderós, capaç de modelar i reviure records.


DIRECCIÓ

Federico Atehortúa Arteaga (1990, Medellín). Director de cinema de la Universitat del cinema (Buenos Aires). Màster en documental creatiu per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Ha dirigit, entre d’altres, els curtmetratges Espeso humo blanco i Susurros. És soci fundador de la productora independent Invasion Cine. Pirotecnia és el seu primer llargmetratge documental.

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Rotterdam International Film Festival, Països Baixos, 2019
  • Festival Internacional de Las Palmas, Illes Canaries, 2019
Pirotecnia | Edició 2019, Secció Oficial - What the Doc

Pirotecnia

Federico Atehortúa Arteaga

Colòmbia (2019)

83min.

VOSAng

Idioma: Castellà