Ouaga Girls

SINOPSI

Un grup de joves de Burkina Faso, estudien en una escola de noies per convertir-se en mecànics de cotxes. Entre martells i claus angleses, comparteixen rialles, germanor i amistat.  Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d’un país i les expectatives de la societat que les envolta sobre què ha de ser una dona.

Una alegre història universal sobre les eleccions de vida i l’esforç que suposa trobar un camí propi entre opinions, pors i les expectatives dels altres. Les vides d’aquestes noies en el moment crucial en que acaben els estudis, ens acosten a l’inevitable i difícil transició universal de l’adolescència a la vida adulta.


LA DIRECTORA

Theresa Traore Dahlberg, nascuda l’any 1983, criada entre l’illa sueca d’Öland i a Burkina Faso, viu actualment a Estocolm. Després d’uns anys a Nova York treballant com a assistent de directors, fotògrafs i directors de producció, va estudiar producció cinematogràfica a la New School a Nova York i després, a l’Acadèmia d’Arts Dramàtiques d’Estocolm. El seu curtmetratge de graduació, Taxi Sister, que segueix a la taxista femenína Boury a Dakar, va rebre elogis internacionals i ha estat projectada en festivals de tot el món. Durant els últims anys, Theresa ha produït una sèrie de televisió per a la SVT i ha participat en diferents projectes a mig camí entre el cinema, l’art i el documental a nivell internacional (Nova York, Haití i Burkina Faso). Actualment està cursant el Màster de Belles Arts al The Royal Institute of Art a Suècia. Ouaga Girls és el seu primer llargmetratge. 


PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA, Països Baixos, 2017. Nominat a la secció Best of Fests
  • Carthage Film Festival, Tunísia, 2017. Guanyadora del Premi CREDIF per la creació cinematogràfica femenina
  • Sheffield DocFest, Regne Unit, 2017
  • Visions du Réel, Suïssa, 2017
  • Gothenburg Film Festival, Suècia, 2017
Ouaga Girls | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Ouaga Girls

Theresa Traore-Dahlberg

Suècia, Burkina Faso, França, Qatar (2017)

83min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Francès, Mossi

 

Col·loquis amb la productora Estelle Robin You a les dues sessions.

*Nota important: els col·loquis es realitzaran en anglès sense traducció simultània.

 

Amb la col·laboració de:

 

Si vols saber més sobre aquest documental, Altaïr recomana el següent llibre: