Mies On Scene. Barcelona en dos actes

DOCSBARCELONA/Edició 2018 / Sessions especials / Mies On Scene. Barcelona en dos actes

SINOPSI

Amb només 8 mesos de vida, el Pavelló de Barcelona, ​​obra mestra en la qual Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich van posar en escena les seves idees revolucionàries l’any 1929, va marcar i influenciar a generacions d’arquitectes d’arreu del món. La seva història, el seu llegat i posterior reconstrucció el 1986 segueixen envoltats de mites i interrogants. Descobrim els secrets d’un edifici que va deixar d’existir durant 57 anys però que canvià la història de l’arquitectura per sempre.

El relat en dos actes de la Barcelona que va fer possible la seva construcció en 1929 i la seva reconstrucció el 1986 ens revela la singularitat i originalitat de l’edifici i la lluita i conquesta d’un grup d’arquitectes, capitanejats per Oriol Bohigas, per recuperar i retornar a la ciutat de Barcelona una de les seves obres arquitectòniques més emblemàtiques. Els protagonistes que ho van fer possible i experts internacionals ens permeten re-descobrir el Pavelló de Barcelona i reflexionar sobre la capacitat transformadora de l’art, la percepció de l’espai dins d’un edifici singular i el concepte d’obra mestra.


ELS DIRECTORS

Pep Martín: Realitzador i productor de cinema documental i publicitari. Ha exercit durant més de 20 anys com a director creatiu en agències de publicitat. El 2011 va dirigir Ícaro, documental guardonat amb el Premi de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i inclòs en la Selecció Oficial del DocsBarcelona 2010. Des del 2009 fins a l’actualitat, ha dirigit els documentals del EU Prize for Contemporary Architecture – Mies Award. Durant els darrers 5 anys ha creat tot tipus de material audiovisual a la productora Nihao Films.

 

Xavi Campreciós: Realitzador i productor de cinema documental. Llicenciat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), el seu documental Obert 24 Hores va obtenir el Premi al Millor Curtmetratge Nacional a DocumentaMadrid 2010. Amb un peu en el sector audiovisual xinès i un altre en l’europeu, durant els darrers 5 anys ha creat tot tipus de material audiovisual a la productora Nihao Films.

 

 


PREMIS I FESTIVALS

  • Architecture + Design Film Festival, Canadà, 2018
  • Fresh Stream Experimental Film Festival, 2018. Premi al Millor Documental d’art.
Mies On Scene. Barcelona en dos actes | Edició 2018, Sessions especials

Mies On Scene. Barcelona en dos actes

Pep Martín, Xavi Campreciós

Catalunya (2018)

58min.

VOSEsp

Idioma: Castellà, Anglès, Català, Alemany

 

Col•loqui amb els directors al final de la sessió.

 

També disponible a: