Los Castores

LA HISTÒRIA

En Derek i la Giorgia són una jove parella de biòlegs que arriben als hostils paratges de la Terra del Foc, a la Patagònia xilena, per investigar una devastadora plaga de castors que està destruint l’ecosistema de la zona.

El 1946 es van introduir 50 espècies de castors a l’illa més austral de l’Amèrica del Sud amb la intenció d’impulsar el negoci de les pells. Gairebé 70 anys després, la seva enorme voracitat i la manca de depredadors ha provocat que els castors s’hagin reproduït per tots els racons del paisatge. Devoren els troncs dels arbres, construeixen preses al mig dels rius per fer-hi els seus caus, maten les plantes que protegeixen els pingüins del vent i converteixen la naturalesa salvatge de l’illa en camps de pastura. Els habitants de la zona senten un odi profund cap als castors i simpatitzen amb la determinació d’en Derek i la Giorgia per acabar amb la plaga. No obstant, s’enfronten a un enemic temible: els castors són experts del camuflatge, treballen silenciosament durant la nit i desapareixen amb la llum del sol.


ELS DIRECTORS

Nicolás Molina va néixer el 1985. Es va graduar en Direcció Audiovisual a la UC de Xile l’any 2009. Els seus curts El Jabalí i El Atleta han tingut un gran recorregut pels festivals. Acaba d’estrenar Chile Suena, una sèrie de micro-documentals per la televisió xilena. Los Castores és el seu primer llargmetratge.

Antonio Luco va néixer el 1986. Es va graduar en Direcció Audiovisual a la UC de Xile l’any 2009. Montador de Manuel de Ribera, estrenada al Festival de Rotterdam el 2010, i guanyadora del SANFIC. És una dels creadors de MAFI.tv, una premiada sèrie de documentals d’un pla. Los Castores és el seu primer llargmetratge.


FESTIVALS I PREMIS

Sheffield Doc/Fest – UK, 2014

FIC Valdivia (Best Chilean Film) –Chile, 2014

FEDOCHI (Best Documentary Film) –  Chile, 2014

Cine B (Best Director, Best Sound Design) – Chile, 2014

DokFest Munich – Germany, 2015


Juliol 2015 a

logo DM

Los Castores

Nicolás Molina, Antonio Luco

Xile (2014)

68min.

VOSEng

Idioma: Castellà, anglès

Producció executiva: Francisco Hervé

Guió: Pablo Núñez, Antonio Luco, Nicolás Molina

Direcció de fotografia: Nicolás Molina

Muntatge: Camila Mercadal, Valeria Hernández

So: Roberto Collío, Roberto Espinoza

Música: Ives Sepúlveda

Producció: Panchito Films