L’Alguer, un pentagrama com un carrer

DOCSBARCELONA/Edició 2018 / Sessions especials / L’Alguer, un pentagrama com un carrer

SINOPSI

Pot la música salvar una llengua? A l’Alguer, en els darrers 50 anys, la cadena de transmissió del català parlat de pares a fills s’ha trencat dràsticament i avui, a punt de convertir-se en una llengua morta en l’àmbit social, només les cançons populars la poden mantenir viva. Ho aconseguiran?

A l’illa de Sardenya i en concret a l’Alguer, més que en cap altre territori de parla catalana, tothom canta. Des dels més petits fins els més ancians: a casa, al mercat, al restaurant, a l’escola o dalt d’un escenari. I canten en català. Seran les cançons que es transmeten de generació en generació, la única esperança perquè el català perduri a l’illa? Amb el projecte musical Mans manetes, endegat per la Plataforma per la Llengua, un grup de nens algueresos, acompanyats per artistes de territoris de parla catalana, ho posen a prova.


EL DIRECTOR

Roger Cassany (Vic, 1980) és realitzador i periodista. Ha estat cap de redacció de VilaWeb, ha treballat durant sis anys a VilaWeb TV, la primera televisió IP de l’estat espanyol, i ha realitzat projectes audiovisuals diversos (vídeoclips, publicitat, vídeodansa, reportatges, campanyes audiovisuals, vídeos per a aplicacions mòbils i retransmissions en directe de concerts i esdeveniments). És professor de videoperiodisme a la Univeristat Pompeu Fabra, doctor en Comunicació per aquesta mateixa universitat, especialitzat en realització audiovisual a internet, i ha impartit seminaris en diverses universitats europees sobre aquesta matèria. L’Alguer: un pentagrama com un carrer és el seu primer llargmetratge.


PREMIS I FESTIVALS

  • Premier mundial al DocsBarcelona.
L’Alguer, un pentagrama com un carrer | Edició 2018, Sessions especials

L’Alguer, un pentagrama com un carrer

Roger Cassany

Catalunya (2018)

60min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Català, Italià

 

Col•loqui amb el director al final de la sessió.