La Llave Dalí

SINOPSIS

L’apassionant lluita del científic i artista mallorquí Tomeu l’Amo per demostrar que un quadre que va comprar en un antiquari a Girona l’any 1989 és obra de Salvador Dalí. Si bé les opinions d’experts eren contràries a la seva idea, ell s’ha mantingut ferm en la seva convicció durant més de 25 anys. Després de dècades de recerca Tomeu considera que no només és capaç de demostrar l’autoria de l’obra, sinó que també ha descobert l’anomenat Codi Dalí. Es tracta d’una sèrie de claus en forma de números on el geni surrealista amagava diferents missatges en les seves obres.

La persistència de Tomeu crida l’atenció de Nicolás Descharnes, el major expert mundial sobre l’obra daliniana. Descharnes decideix viatjar a Mallorca per veure l’obra original i analitzar totes les proves. Tres anys després, emet el seu veredicte.


EL DIRECTOR

David Fernández, director i productor nascut a Madrid, porta 12 anys establert a Mallorca, on ha fundat la seva pròpia productora, Mallorca Video. Al llarg d’aquests anys ha treballat com a director i realitzador en diferents espots publicitaris i programes de televisió. La Llave Dalí és el seu primer llargetratge documental.

La Llave Dalí | Edició 2017, Festival, Sessions especials

La Llave Dalí

David Fernández

Espanya (2016)

79min.

VOSEsp

Idioma: Castellà, francès, català