La Chana

SINOPSIS

Ballarina autodidacta, Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, té 67 anys i viu una vida tranquil·la a Catalunya. Entre els anys 1960 i 1970, va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc, sorprenent amb el seu estil innovador, velocitat i l’ús inventiu del ritme. Peter Sellers, amb qui apareix a “The Bobo” (1967), la va convidar a Hollywood. De sobte, en el pic de la seva carrera, va desaparèixer d’escena.

Dècades de ball han desgastat el seu cos. Sensual, vulnerable, però aparentment invencible, ens transporta a l’essència de la seva passió i mentre decideix tornar als escenaris després d’una pausa de 25 anys. Un retrat sobre l’envelliment, la perseverança i la reinvenció. La Chana revela una història inspiradora que cristal·litza els enfrontaments entre els extrems i contradiccions de la seva vida; entre l’artista a l’escenari i la dona darrere de les escenes.


LA DIRECTORA

Lucija Stojevic va estudiar Disseny Arquitectònic a la Universitat d’Edimburg i Direcció i Edició a l’Escola de Cinema de Praga. Ha produït independentment més de 30 curts documentals per a The Guardian, The New York Times i Global Post. El seu treball també ha estat exhibit en el context del videoart en exposicions a Vienna, Graz, Barcelona i Edinburgh. En 2014, va fundar Noon Films S.L., una productora dedicada als documentals creatius a Barcelona.

La Chana | Edició 2017, Festival, Inauguració i cloenda

La Chana

Lucija Stojevic

Catalunya, Islàndia, Estats Units (2016)

86min.

VOSEng

Idioma: Castellà