In Loco Parentis

SINOPSIS

Llatí, matemàtiques i rock & roll. Descobrim el món màgic de la Headfort School, l’únic internat d’Irlanda per nens de 7 a 12 anys. L’escola està situada en una mansió del segle XVIII que recorda a Hogwarts, amb portes secretes i un jardí immens amb racons d’encanteri.

En John i l’Amanda es van conèixer a Headfort, es van casar i fa més de 50 anys que conviuen en una casa al costat de l’escola. Són la parella de professors més estrambòtica i entranyable que hàgiu vist mai. El seu mètode barreja els fonaments de les humanitats clàssiques amb la diversió de la modernitat. Seguim les seves classes durant un any i l’evolució dels seus alumnes ens deixa bocabadats.

La locució llatina que dóna títol al film es podria traduir com “en el lloc dels pares”. La cineasta irlandesa Neasa Ní Chianáin opta per una narració clàssica que estimula la imaginació de grans i petits.


ELS DIRECTORS

Neasa Ní Chianáin és una directora de documentals irlandesa, coneguda per la seva pel·lícula del 2007 “Fairytale of Kathmandu”. Va estudiar a l’Escola Nacional d’Art i Disseny a Dublín i ha estat treballant com a directora d’art independent en diversos projectes de llargmetratges i televisió irlandesos durant gairebé 20 anys. Ha dirigit “Frank Ned & Busy Lizzie” i “The Stranger”.

David Rane ha treballat com a productor de nombrosos documentals premiats, pel·lícules d’animació i curts de ficció. La seva companyia, Soilsiú Films, és un receptor habitual de finançament d’Europa Creativa. David és el director i fundador del Guth Gafa International Documentary Festival. També ha treballat en “Fairytale of Kathmandu”, “The Stranger” i “Sir Gawain and the Green Knight”.

In Loco Parentis | Edició 2017, Festival, Secció Oficial - Panorama

In Loco Parentis

Neasa Ní Chianáin, David Rane

Irlanda, Espanya (2016)

99min.

VOSEsp

Idioma: Anglès

 

Amb la col·laboració de: