Five days to dance

DOCSBARCELONA/Docs&Teens / Edició 2015 / Festival / Five days to dance

LA HISTÒRIA

Una parella de ballarins apareix un matí a l’aula d’un institut. És dilluns i anuncien a un grup d’adolescents que tenen cinc dies per pujar a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses. Un petit termini però un gran repte: moure a les persones quan el món ens paralitza.

La dansa obliga a aquests joves a trencar els seus rols just en el moment de les seves vides en el que els rols socials s’estan forjant. El líder deixa de ser el més admirat, el tímid fa un pas endavant… Ballar els obliga a tocar-se. Es comuniquen, s’igualen. Algun no s’alliberarà fins a l’últim instant.

Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt són els coreògrafs. Ell holandès, ella basca. La dansa és el llenguatge comú. No importa el lloc. Cinc dies, una classe d’adolescents, un microcosmos en el qual succeeix un petit big-bang.


ELS DIRECTORS

Rafa Molés Vilar és periodista i guionista. En 2012, va rebre el premi de “Periodista de l’Any” en la III Edició dels Premis de Periodisme de la Comunitat Valenciana. És creador de l’equip de recerca de RTVV i autor de 18 documentals televisius.

Pepe Andreu Ibarra és un productor llicenciat en Ciències de la Informació, Imatge Visual i Auditiva. Té 15 anys d’experiència com a productor televisiu, director de documentals i reporter d’informatius.


FESTIVALS I PREMIS

DocsBarcelona – Catalunya, 2014

Festival de Sant Sebastià – Catalunya, 2014

DocsDF – Mèxic, 2014

DocsBarcelona + Medellín – Colòmbia, 2014

Festival Internacional de Cine de Santa Bàrbara – EUA, 2015

Five days to dance | Docs&Teens, Edició 2015, Festival | , , ,

Five days to dance

Rafa Molés, Pepe Andreu

Espanya (2014)

77min.

VOSCat

Idioma: castellà, anglès, alemany, basc

Producció executiva: Natalia Maestro, José Luis Rubio

Guió: Rafa Molés, Pepe Andreu

Direcció de fotografia: José Luis González

Muntatge: Pepe Andreu, Mónica Zamora

So: José Luis Rubio

Música: Jona Valent, Montefuji

Producció: SUICAfilm, REC grabateka estudioa