El Silencio de los Fusiles

SINOPSIS

Dos enemics irreconciliables seuen a una taula per dialogar. El procés de pau de Colòmbia explicat amb un accés inèdit als protagonistes de les negociacions i un material d’arxiu excepcional. Quatre anys de tenses reunions que culminen amb un acord històric després de dècades de violència.

D’una banda, escoltem la visió José Manuel Santos, president colombià i Premi Nobel de la Pau, i de l’altra, Timochenko, el líder de la guerrilla de les FARC.  La directora Natalia Orozco mostra els arguments de totes les parts i imprimeix caràcter propi a una narració puntuada per les seves reflexions. Mai abans havíem pogut veure les interioritats d’una negociació tan fràgil i que, contra tot pronòstic, esquiva les amenaces constants de trencament del diàleg.


LA DIRECTORA

Natalia Orozco és periodista, directora i guionista de documentals, amb més de 10 anys d’experiència com a corresponsal internacional, per ràdio, premsa i TV. Ha guanyat dos anys del Premi Nacional de Periodisme Simón Bolivar. Ha dirigit reportatges periodístics d’investigació sobre temes internacionals i de drets humans, entre ells Guantánamo ¿hasta cuando? i Gitanos, ciudadanos sin patria. Va cursar un màster en Cooperació Humanitària i en Ciències Polítiques, tots dos obtinguts a París. És director i guionista del documental Benghazi, más allá del frente armado.

El Silencio de los Fusiles | Edició 2017, Festival, Secció Oficial - Latitud

El Silencio de los Fusiles

Natalia Orozco

Colòmbia, França (2017)

120min.

VOSEng

Idioma: Castellà