Citizen Europe

Compra aquí les teves entrades

SINOPSI

Cinc joves europeus viuen fora de casa per primera vegada dins del programa Erasmus, adaptant-se a un nou entorn i a diferents cultures i mentalitats. La seva experiència es contraposa amb els records, imatges i material d’arxiu dels primers nois i noies participants al programa l’any 1987, en una Europa ben diferent de l’actual.

Les experiències compartides de tots els protagonistes ens ofereixen una visió diferent d’un continent en permanent transició. Tot i l’actual crisi europea, alimentada per un atur juvenil sense precedents i la precària situació de milers de refugiats, ens revelen les múltiples cares d’Europa. Estudiants de països tant dispars com França, Alemanya, Polònia fins a Etiòpia, ens expliquen com els ha canviat i què els ha aportat viure a l’estranger.


DIRECCIÓ

Andreas Apostolidis és un conegut novel·lista i director de documentals a Grècia. Ha dirigit més de 80 episodis de la sèrie d’investigació Reportage Without Frontiers (ERT). El 2006 va realitzar The Network, un documental sobre el comerç il·lícit d’antiguitats. Pel·lícules recents inclouen el premiat Place Without People (ARTE, ERT, RTBF, TV3, EBU Corea, TV Poland 2, MNET Pay TV Sud-àfrica, Canadà Ràdio Television) i Twice a Stranger, un projecte multimèdia sobre els intercanvis de població més grans del segle XX.

 

Angeliki Aristomenopoulou és directora i fotògrafa resident a Atenes. Des del 2005 fins al 2010 va treballar com a directora i investigadora de la sèrie documental World Musicians, una de les sèries més populars de l’ERT sobre músiques del món. Ha realitzat més de 30 documentals, alguns dels quals han estat emesos per la CBC / Canada, Al-Jazeera / UK, Czechka Televize i Slovenska Televizia. Wondering Soul (2009) va guanyar el premi Fipresci al millor documental al Thessaloniki Film Festival 2010. A Family Affair (2015 / Greek Film Center, ABC Australia, OTE-TV i ERT), descobreix el poder electrificant de la música a Grècia de la mà de la família musical més famosa. La pel·lícula va guanyar la FIPA d’OR a Biarritz, França i el Premi al Millor Documental de la Hellenic Film Academy.


PREMIS I FESTIVALS

  • Against Gravity, Polònia, 2019
Citizen Europe | Edició 2019, Sessions especials

Citizen Europe

Angeliki Aristomenopoulou, Andreas Apostolidis

Grècia, França, Irlanda i Bulgària (2019)

72min.

VOSCast

Idiomes: Anglès, francès, alemany, polonès, búlgar, finès, lituà, italià i grec

Col·loqui després de la projecció.