Bobbi Jene

SINOPSI

Després de 10 anys d’èxit i fama a Israel, la prestigiosa ballarina Bobbi Jene, pren la difícil decisió de tornar als Estats Units i treballar de forma independent. Als 30 anys, i bojament enamorada d’un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar les conseqüències de deixar l’estabilitat i la zona de confort i lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai.

Assistim a la lluita d’una dona per a la seva independència, tornant a un país que va preferir deixar anys enrere i a una família de fortes conviccions catòliques. Aquest nou entorn, lluny d’aturar-la, farà aflorar en ella tota la seva creativitat, imposant-se a l’escena de Nova York amb una intensa i violenta peça de dansa en la que posarà a prova el seu propi llindar de dolor i la seva resistència emocional.


LA DIRECTORA

Nascuda l’any 1981 a Copenhague, Elvira Lind es va graduar l’any 2006 a la Varsity City – School of Media and Creative Arts a Ciutat del Cap. Especialitzada en cinema documental, va passar els últims 10 anys treballant en tots els aspectes de la producció, principalment en el camp del documental, al Regne Unit, Dinamarca, Suècia, Israel, EUA i Sud-Àfrica. L’any 2014 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Songs for Alexis, que es va estrenar a IDFA, Doc New York, CPH: DOX i molts altres festivals més. Bobbi Jene és la segona pel·lícula documental d’Elvira Lind.


PREMIS I FESTIVALS

  • Melbourne IFF, Austràlia, 2017
  • DocAviv, Israel, 2017
  • HotDocs, Canadà, 2017
  • Visiona du Reel, Suïssa, 2017
  • Tribeca Film Festival, EUA, 2017. Premi al Millor Documental, Millor Edició i Millor Fotografia

 

Bobbi Jene | Edició 2018, Secció Oficial - Panorama

Bobbi Jene

Elvira Lind

Dinamarca, Suècia (2017)

94min.

VOSCat

Idioma: Anglès