5 Càmeres Trencades

DOCSBARCELONA/Edició 2015 / Festival / 5 Càmeres Trencades

LA HISTÒRIA

Emad és un jove palestí aficionat a les càmeres domèstiques. Viu a Bil’in, a l’oest de la ciutat de Ramallah, a Cisjordània.

El 2005 les excavadores israelianes arriben a Bil’in per construir un mur que delimitarà el perímetre d’un gegantí assentament jueu. Amb la seva càmera, Emad grava aquests primers moviments.

5 anys i 5 càmeres de vídeo li faran falta per enregistrar la història de la resistència del seu poble a l’opressió israeliana i, en paral·lel, el creixement del seu fill Gibreel Emad, nascut els primers dies del moviment ciutadà.

Mentre els atacs israelians destrossen una càmera rere l’altra i, amb elles, les vides d’alguns dels seus companys vilatans, Emad segueix adquirint noves càmeres i filmant el que passa al seu voltant.

Un retrat únic, personal i en primera fila d’un dels moviments de resistència pacífica palestins que han recollit més suport de la comunitat internacional.


ELS DIRECTORS

Emad Burnat és un càmera i fotògraf freelance palestí. Ha treballat per a diversos canals de televisió com Al-Jazeera, els Canals 1, 2 i 10 israelians, la Televisió Palestina, i en múltiples ocasions, també per a l’agència Reuters. Les seves imatges han estat utilitzades per a diversos documentals sobre el conflicte israelià-palestí, però 5 càmeres trencades és el primer documental que dirigeix.

Guy Davidi, nascut a Jaffa (Israel), és documentalista i professor de cinema. Ha dirigit, muntat i gravat pel·lícules des dels 16 anys, però s’ha estrenat en el món del llargmetratge amb Interrupted Streams, estrenada al Festival Internacional de Cinema de Jerusalem.


FESTIVALS I PREMIS

IDFA (Premi especial del jurat i premi del públic) — The Netherlands, 2011.

Sundance Film Festival (Millor Director de Documental) – USA, 2012.

Sheffield DOC Fest (Premi del Públic) — UK, 2012.

Jerusalem Film Festival (Millor Llarmetratge Documental) — Israel, 2012.

Permis Oscar – Nominació Millor Documental – USA, 2013.

Mostra de Cinema i Drets Humans (Premi del Jurat Jove) – Spain, 2013.

5 Càmeres Trencades | Edició 2015, Festival | ,

5 Càmeres Trencades

Emad Burnat, Guy Davidi

França, Israel, Palestina (2011)

90min.

VOSCat

Producció executiva: Christine Camdessus, Serge Gordey, Emad Burnat, Guy Davidi

Muntatge: Véronique Lagoarde – Ségot, Guy Davidi

Música: Le Trio Joubran