21 x New York

SINOPSIS

Un viatge oníric pel metro de Nova York que captura l’esperit emocional del segle XXI. Descobrim un extravagant mosaic de 21 personatges en el subsòl novaiorquès i els acompanyem a la superfície per conèixer els somnis i fracassos que marquen les seves vides.

El director polonès Piotr Stasik realitza un retrat íntim d’una ciutat i la seva gent. Un autèntic recital d’expressivitat amb els mínims recursos. Les lents de la càmera estan fixades a mitges, per deixar entrar rajos de llum imprevistos que atorguen a la imatge una sensació de somni. Gravant sense permisos i amb un equip tècnic molt reduït, aconsegueix atrapar el ventall d’emocions agredolces del món contemporani.


EL DIRECTOR

Piotr Stasik va estudiar Sociologia a la Universitat de Varsòvia i va fer un curs de documental a la Wajda School. És el co-fundador de l’Associació d’Iniciatives Artístiques ‘ę’, una ONG per donar suport a empreses culturals en ciutats petites. Entre les seves pel·lícules més recents destaquen Diary of a Journey i The Last Day of Summer. Actualment està treballant en el projecte Opera about Poland.

21 x New York | Edició 2017, Festival, Secció Oficial - Panorama

21 x New York

Piotr Stasik

Polònia (2016)

71min.

VOSCat, VOSEng

Idioma: Polonès, Anglès, Xinès